maandag 29 december 2014

Mijn highlights van 2014

highlights14

Ook op ikbenbeau wordt het tijd voor sentimenteel gedoe! 2014 was een jaar dat de boeken in kan; ik heb dit jaar allemaal hoofdstukken van mijn leven afgesloten en ik ben aan nieuwe begonnen. Ik vind het toch bijzonder dat al deze hoogtepunten in één klein jaartje zijn gebeurd! Slagen, een rijbewijs halen, op kamers gaan.. Niet ‘zomaar een jaar’ voor mij dus. Het leek me leuk om alle highlights van 2014 op een rijtje te zetten, en ik ben ook heel erg benieuwd naar die van jullie!

SKIREIS MIDDELBARE SCHOOL
In februari ging ik met een groep vriendinnen mee met de jaarlijkse skireis van de middelbare school. Het jaar ervoor was zó leuk, dat we allemaal besloten nog een keer mee te gaan. Het was alweer een hele leuke week!

18 WORDEN
Ik heb er niks voor hoeven doen, maar ik vind het toch een hele mijlpaal: ik werd in maart 18. Ik mocht autorijden, voor de tweede keer legaal drinken (dat kan ook niet iedereen zeggen, haha) en veel clubs eindelijk écht in. Daarbij moest ik natuurlijk ook veel regelen bij verzekeringen en vergoedingen, dat was een beetje minder.

RIJBEWIJS IN THE POCKET
Na heel veel bloed, zweet en tranen heb ik op 28 april dit jaar toch eindelijk mijn rijbewijs gehaald! Ik had het in februari en maart al eens geprobeerd, maar ik had er blijkbaar niet veel talent voor. Het moment dat de examinator me feliciteerde met het slagen, zal ik echt nooit van mijn leven meer vergeten! Héle grote highlight van dit jaar!

IMG_8666

VWO-DIPLOMA GEHAALD
Een andere enorme highlight was voor mij het behalen van mijn VWO-diploma. Zes jaar lang heb ik me er prima doorheen weten te slaan, tot die laatste cruciale weken van de examens. Ik was echt een wrak die tijd en mijn cijfers waren uiteindelijk ook niet top, maar op 12 juni kreeg ik toch het telefoontje dat ik geslaagd was mét een extra vak. Gejankt heb ik. Zo hard! De diploma-uitreiking was ook echt een mooie avond, met lieve verhalen over alle leerlingen. Ik denk er telkens heel blij aan terug!

HEEL 2014 SAMEN
Ook al was ik toen pas 16/17, ik kon me toen niet voorstellen dat ik ooit géén forever alone meer zou zijn. Op Koninginnedag 2013 leerde ik ineens zó’n leuke jongen kennen, waar ik nu al ruim 1,5 jaar mee samen ben. Ik vind het een bijzonder idee dat we het hele jaar 2014 ‘samen’ hebben meegemaakt!

EIGEN AUTOOTJE
Mijn ouders waren er al snel over uit dat het slim zou zijn als ik een eigen autootje kreeg wanneer ik (ooit eindelijk een keer) mijn rijbewijs zou halen. Halverwege mei kreeg ik een Fiat 500, die al net zo lang leeft als ik en vol zit met deuken, krassen, scheuren en hondenharen. Hij heeft geen stuurbekrachtiging en wanneer je de deuren dichtslaat, voelt het echt als een blik, maar ik ben er echt zó blij mee. Heerlijk dat ik nu kan rijden wanneer ik wil!

EXAMENREIS TURKIJE/GRIEKENLAND
Als examenreis besloten 3 vriendinnen en ik géén Albufeira of Cherso te kiezen, maar iets meer ‘bijzonders’. We boekten een vliegticket van Rotterdam naar Istanbul en een van Kos naar Amsterdam, en daartussenin hebben we ons nog vermaakt in Bodrum. Het hele verslag kun je hier, hier en hier lezen!

STEDENTRIP WROCLAW
Ook hier heb ik al eerder een heel artikel aan gewijd! In augustus ging ik voor het eerst met mijn vriend op vakantie en het was echt onwijs leuk! Zo’n stedentrip is zeker voor herhaling vatbaar.

IMG_8282

NIEUWE STUDIE, NIEUWE STAD
Een andere bijzondere gebeurtenis dit jaar, was het beginnen aan mijn vervolgstudie. In een nieuwe stad. Ik kende Utrecht nauwelijks, en ik wilde eigenlijk liever iets dichter bij huis blijven. Dichterbij dan dit waren echter geen studies die ik écht leuk vond, dus ik besloot mezelf maar in het diepe te gooien. En ik ben heel blij dat ik dat heb gedaan! De studie Communicatie- en Informatiewetenschappen bevalt me goed en ik ben ook heel blij met de stad die ik heb gekozen.

VAST CONTRACT AH
In oktober dit jaar werkte ik alweer 3 jaar bij de Albert Heijn. De eerste anderhalf jaar als vakkenvuller, daarna als deli/kaas-meisje. Meestal moet je weg na 3 keer een contract van een jaar te hebben gekregen, maar ik werd verast en kreeg een vast contract! Dat had ik niet verwacht, maar ik was er wel heel erg blij mee. Ik werk nu alleen nog maar in het weekend, maar ik heb lieve collega’s en het verdient ook zo lekker, dus ik wilde er echt niet weg!

OP KAMERS
Halverwege november dit jaar bemachtigde ik een kamer in Utrecht! Ik woon dus sinds begin december op kamers. Ook dit vond ik wel een hele stap (weg van mijn eigen kamertje, vriend, weg van het gemak van thuis..) maar ik voelde dat dit was wat ik moest doen. Dat klinkt misschien een beetje raar. Ik móest het gewoon doen van mezelf, zodat ik het wat meer naar mijn zin kon maken in de stad. Zo kan ik veel spontaner afspreken met studiegenoten en ik vind de vrijheid die ik nu heb ook wel héél erg lekker!

WINTERSPORT OOSTENRIJK
In de week voor kerst ben ik met mijn ouders, broertjes en vriend op wintersport geweest. Nu ik dit artikel schrijf, kan ik eigenlijk nog niet zeggen dat het ‘suuuperleuk’ was, want ik ben nog niet eens weg. Maar goed, ik kan het bijna voorspellen, dus: het was echt suuuuuuperleuk!

WINTERSPORT FRANKRIJK
Op het moment dat dit artikel online komt, zit ik waarschijnlijk romantisch in een skilift met mijn vriend, of ben ik aan het après skiën of eet ik verse croissantjes of… Je snapt hem ;) Ik sluit het jaar 2014 af met een skivakantie met vriend en zijn familie. Het leuke is dat er ook een vriendin van me meegaat, want zij heeft wat met het broertje van mijn vriend! Hoewel het nog niet zover is nu ik dit schrijf, weet ik zeker dat het superleuk gaat worden! Ik ga in één jaar tijd zoals je ziet gewoon 3(!) keer op wintersport, niet normaal..

Wat waren jullie hoogtepunten van 2014? En welke hoogtepunten staan al gepland voor 2015?

3 opmerkingen :

  1. Wauw wat super, al deze hoogtepunten!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een heerlijk jaar vol hoogtepunten heb je gehad! De mijne komt de 31ste online en die is ongeveer even lang, dus dat betekent veel goeds, haha. Ik zag trouwens dat je gestrand was in Frankrijk, hopelijk is het allemaal weer een beetje goedgekomen, pff!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk om te lezen Beau! :) Klinkt als een heel mooi jaar.

    BeantwoordenVerwijderen