vrijdag 4 januari 2013

DAGJE TREINEN

Afgelopen zondag, 30 december, ging ik samen met Pascale, Molly, Maartje en Fiona gezellig een dagje treinen door Nederland. Een paar maanden eerder kochten we bij Kruidvat voor 13 euro een dagkaart, die je één dag van een weekend mocht gebruiken. Aangezien we nergens echt heen moesten, besloten we er een toeristisch dagje van te maken en leuke plaatsen te bezoeken. Klik op ‘meer lezen’ om te zien welke steden we hebben bezocht, en voor de foto’s van deze superleuke dag!

2012-12-30 09.31.26

Om 8 uur zaten we al in de metro en op het Centraal Station van Rotterdam (waar ik overigens nog nooit was geweest, ik reis nóóit met de trein) besloten we de trein richting Roosendaal te nemen. We wilden naar Breda en dat kwam in de buurt, en reizen met zo’n kaartje is toch ‘gratis’. Waarom niet? Nou, daar kwamen we snel genoeg achter. Roosendaal bleek een gat (het feit dat het 9:00 was op zondag speelde vast ook mee.)

2012-12-30 10.20.50treinen1
Binnen een halfuur zaten we alweer in de trein, dit keer richting Breda. Breda is een hele leuk stad! Jammer dat het nog zo uitgestorven was, maar het zag er heel leuk en gezellig uit! We hebben een rondje gelopen en wat lekkers gedronken in een koffiehuis.

IMG_1925
Daarna gingen we naar Den Bosch, daar waren we allemaal nog nooit geweest en ik verwachtte er eigenlijk ook niet veel van. Gelukkig bleek dit ook heel leuk en jeees, wat is die kerk gróót! Het was ondertussen ook al rond de middag, dus de winkels waren gelukkig open. Hier hebben we lang rondgelopen en geprobeerd wat leuke dingen kopen. Is mij helaas niet gelukt.

2012-12-29 18.42.57
2012-12-30 19.16.35
Het was een uur of 3-4 toen we Eindhoven uit ons hoofd hebben gezet, want naar Utrecht wilden we écht nog. Na een paar keer de verkeerde trein te hebben genomen kwamen we daar dus aan, maar veel shoptijd hadden we niet meer. We hebben een groot rondje gelopen en lekker gegeten in een Italiaans restaurantje in de gracht, heel leuk!
Wat ook zo vreemd was, was dat in Utrecht aankomen echt voelde als ‘thuiskomen’. Wij hebben natuurlijk geen Brabants accent en daar liepen we heel de dag tussen, maar in Utrecht was dat dus niet meer zo. Ik vind een zachte G helemaal niet raar klinken (klinkt juist veel vriendelijker dan onze R en G) en ik kom natuurlijk wel vaker in Brabant en Limburg, maar het voelde om de een of andere reden heel vreemd, haha.

Toen het ongeveer 8 uur was hebben we de trein terug genomen richting Rotterdam. Ondanks dat we minder steden hebben gezien dan ons plan was (en ondanks het feit dat ik de hele dag rondliep in een oranje jas en groene broek), was het toch een superleuke dag! Gelukkig was het in de trein tussendoor ook heel gezellig en hebben we héél veel gelachen. Misschien niet zo netjes dat we dat ook in de stiltecoupé deden, maar we konden heel vaak de ‘gewone’ coupés niet vinden. Als er ooit weer zo’n actie is, kopen we zeker weer zo’n kaartje! Misschien gaan we dan meer richting het Noorden?

Geen opmerkingen :

Een reactie posten