dinsdag 26 juni 2012

Filmrecensie #2 - The Vow

In het vorige artikel met de Borat-recensie vertelde ik al dat ik heel erg hou van de typische Hollywoodfilms. Borat paste niet in dat straatje, maar The Vow zekerweten wel! Channing Tatum neemt de hoofdrol op zich, dus alleen dat zorgde er al voor dat ik de film móest zien.

In de trailer is het al te zien: het is een extreem typische en niet heel diepgaande film. Het gaat over het gelukkig getrouwde stel Paige en Leo. Ze krijgen een ongeluk en Paige verliest hierdoor haar herinneringen van de laatste 5 jaar. Wanneer ze in het ziekenhuis wakker wordt, valt ze terug in haar leven van 5 jaar geleden, waarin ze op z’n zachtst gezegd een koude kakker is en nog belangrijker: ze denkt dat ze nog verloofd is met haar toenmalige vriend Jeremy. Leo doet er alles aan om Paige weer verliefd op hem te laten worden, maar dit gaat moeizaam. Bij elk plannetje dat hij bedacht had ik telkens de hoop dat Paige haar geheugen weer terug zou krijgen, en het was héél frustrerend dat het maar niet gebeurde.  Wat me opvalt aan de film, is dat het absoluut geen tranentrekker is. Dit had ik wel verwacht nadat ik er het een en ander over had gelezen. Er waren ook veel grappige momenten tussen Paige en Leo, waardoor de film een stuk minder ‘zwaar’ werd. Een mooi detail om tijdens de film in je achterhoofd te houden: het tragische verhaal is écht gebeurd, en de film is hierop gebaseerd.
Al met al krijgt deze film van mij een 8. Hij kijkt heel fijn weg, en ik bleef me telkens maar afvragen hoe het tussen de twee zou aflopen. Bovendien vond ik beide acteurs heel goed en geloofwaardig acteren. Goede casting!
Ik vraag me wel telkens af waarom zij niet spontaan weer verliefd op hem werd. Want eeehm.. als ik haar was zou ik het wel weten hoor.

2 opmerkingen :

  1. Hee! Ik heb je profiel vandaag opeens ontdekt, nou hey heb er al een paar leuke ideetjes van afgepikt! hihi. Super leuk ik ga je site toevoegen aan favorieten, snap zelf een google account maken nog niet helemaal dus kan je hierop niet volgen. Naja: super leuk ga zo door! - 13 jarig meisje

    BeantwoordenVerwijderen