woensdag 28 januari 2015

Recept: paprika’s uit de oven

IMG_2937

Al een heeele tijd geleden vertelde ik in een fotodagboek over heerlijke paprika’s uit de oven en nu eindelijk heb ik een receptje voor jullie! Het is supermakkelijk, je hebt niet veel nodig en het is echt zo lekker! Bovendien ziet het er wel uit alsof je er flink wat moeite voor hebt gedaan, maar dat is dus gewoon niet zo ;) In plaats van paprika’s kun je ook courgettes of aubergines gebruiken!

Wat je nodig hebt voor één persoon is het volgende:
- 1 paprika
- een paar plakjes/reepjes fetakaas
- pijnboompitjes
- olijfolie
- tijm
(- eventueel wat peper en zout)

En wat je doet is dit:
Snijd de paprika in 4 stukken, zodat je een soort schaaltjes hebt. Snijd de feta in reepjes en leg deze in de paprikakommetjes. Doe er pijnboompitjes overheen (of cashewnoten, ook heel lekker!) en gooi er nog wat tijmkruiden over. De tijm maakt het echt helemaal af! Maak een ovenschaal een beetje vettig met een scheutje olijfolie, leg de paprika’s er in en giet nog een beetje olijfolie over het geheel. Zet de schaal ongeveer een kwartiertje op 200C in de oven. Ze zijn klaar als de feta een beetje krokant is geworden en de paprika’s juist een beetje zacht.

Afgelopen woensdag at ik de paprika’s naast perle pasta met pijnboompitten en basilicum en dat was heerlijk, maar eigenlijk eet ik het de laatste tijd naast ongeveer alles omdat het gewoon echt heel lekker is ;)

IMG_2938

2 opmerkingen :

  1. ziet er heerlijk uit! Jummie, ga ik zeker een keer maken. (:

    Liefs, Evelien

    BeantwoordenVerwijderen