maandag 24 december 2012

REESES PEANUTBUTTER CUPS

Chocola en nootjes doen het los van elkaar altijd al goed, dus samen moet dat ook wel heel lekker zijn. En wat krijg je dan? Peanutbutter cups! In Nederland zijn de originele peanutbutter cups van Reeses moeilijk te vinden, maar gelukkig is het heel makkelijk om ze zelf te maken. Ik weet dat mijn vriendinnen ze ook altijd heel lekker vinden, dus ik heb er een paar als ‘kerstkaartje’ rondgebracht. Klik op ‘meer lezen’ voor foto’s en het recept!

IMG_1855

IMG_1847
Je hebt nodig:
- 2 repen melkchocolade (ja, ik heb ze inderdaad gehaald bij de concurrent..)
- 3 grote eetlepels pindakaas (vooral niet zuinig doen)
- een klein beetje zout
- eventueel wat suiker als de pindakaas te flauw is
- iets om het straks in te laten afkoelen, bijvoorbeeld cakevormpjes of ijsblokhouders
- een lepel

IMG_1849IMG_1850
Smelt de chocolade in stukjes op z’n au-bain-marie (in een bakje in heet water dus) en zorg dat je de chocolade een tijdje vloeibaar kunt houden. Terwijl de chocolade smelt kun je al beginnen met het mengen van de pindakaas en het kleine beetje zout. Het zout maakt het naar mijn idee echt lekkerder, want dan is het verschil tussen de chocolade en de pindakaas wat groter. Het is dan wat minder zoet-zoet. Door het roeren wordt de pindakaas vloeibaarder.

frans
Vervolgens doe je in alle vormpjes een klein schepje van de gesmolten chocolade. Smeer het aan de zijkantjes iets omhoog zodat de pindakaas ingesloten wordt. Daarna doe je in alle bakjes een schepje van het pindakaasmengsel en om het mooi glad te krijgen kun je het vormpje een paar keer op een harde ondergrond tikken. Tenslotte doe je overal nog een schepje chocolade op en tik je het weer netjes glad. Bij de meesten zie je bij mij de pindakaas nog aan de bovenkant, en dat is eigenlijk niet de bedoeling. De chocolade koelt namelijk af en wordt hard, maar de pindakaas blijft plakkerig. Het beste is het dus om de pindakaas helemaal te bedekken.

IMG_1857
Zet ze een half uur tot een uurtje in de koelkast en je bent alweer klaar! Zo makkelijk, zó lekker! Hier thuis vielen ze erg goed in de smaak, dus ik ga dit zeker vaker maken. Niet té vaak, want dat is vragen om obesitas.

1 opmerking :