zondag 26 augustus 2012

Cocktail ‘Sex on the beach’ maken (met & zonder alcohol)

Zo’n week geleden ben ik teruggekomen uit Spanje, waar ik 2 leuke weken vakantie heb gehad met mijn ouders, broertjes en Pascale! Een verslag(je) komt nog, maar ik heb wel alvast een heel lekker cocktailrecept voor jullie: de cocktail ‘Sex on the beach’! Pascale en ik hebben heel wat drankjes uitgeprobeerd maar dit is onze absolute favoriet. Heel lekker op het strand, maar ook gewoon rond een vuurkorf in de tuin bij een vriendin thuis :)

2012-06-20 clothess

Je hebt nodig:
Perziklikeur (of perziklimonade als je het alcoholvrij wilt houden) - Op bovenstaande foto is de perziklikeur overgegoten in een flesje.
Wodka - wij hebben Petrikov Red Juicy gebruikt, maar ‘gewone’ wodka kan ook. De wodka die wij hebben gebruikt had een alcoholpercentage van 14,7%.
Cranberrysiroop
Sinaasappelsap
Ijsblokjes
Glazen
Rietjes
(Eventueel een extra (borrel)glaasje om de verhoudingen goed te bepalen)

2012-06-14 outfittie

Zorg dat er in elk glas genoeg ijsklontjes zitten om de cocktail goed koud te houden. Wij hebben in elk glas 3 ijsblokjes gedaan.

Eigenlijk moet je gewoon wat proberen en veranderen in de verhoudingen van de drankjes tot je hem zelf het lekkerst vind, maar het is slim om uit te gaan van de volgende verhoudingen:
2 delen wodka, 4 delen sinaasappelsap, 1 tot 2 delen perziklikeur en één deel cranberrysiroop.

1 - Met een klein borrelglaasje kun je je goed aan de verhoudingen van de drankjes houden. Wij hadden geen borrelglaasje dus we hebben het met een groot glas op de gok gedaan. Borrelglaasje is toch wel aangeraden, haha.
2 – Een sex on the beach cocktail moet je niet shaken, maar gewoon apart over de ijsklontjes heen gieten. Je begint met (aangeraden) 2 delen wodka. Voor een alcoholvrije cocktail sla je deze over.
3 – Vervolgens giet je er ongeveer 4 delen sinaasappelsap bij. Ik hou totaal niet van sinaasappelsap, maar in deze cocktail is het het belangrijkste ingrediënt, en het maakt het in combinatie met de rest juist heel lekker.
4 – Hetzelfde doe je met de perziklikeur (of met perziksiroop, maar dan is één deel genoeg!)
5 – Als laatste voeg je de cranberrysiroop toe. Deze is héél zoet en wanneer je hier teveel van toevoegt is de cranberry veel te overheersend. Je kunt dit weer compenseren met iets meer sinaasappelsap.
6 – Rietje erin, en klaar!

1 opmerking :