woensdag 1 augustus 2012

Beau is back from the bos.

Zo, dat was een flinke break ;) Ik ben weer helemaal relaxed en klaar om verder te bloggen, geloof ik. Ik ben ondertussen al ruim anderhalve week terug van zomerkamp maar ik zal jullie de leuke foto’s en verhalen zeker niet onthouden!

Het is een beetje traditie dat de oudsten van de jongere groep, en de 2 oudere groepen (ik) de vrijdag al vertrekken en meestal is dit dan op de fiets. We waren een luie lichting dit jaar dus we zijn lekker met de auto gekomen, haha. Zaterdag zijn we begonnen met het kamp opbouwen. We hebben in één dag 6 tenten opgezet, een hudo (wc) van ongeveer 2 meter diep gegraven, een keuken met een tweedelig kookeiland en een tafel met zitplaats voor 15 personen in elkaar gezet, zeilen gespannen, palen aan elkaar geknoopt, geultjes gegraven langs de tenten, een waterrekje gemaakt en zelfs een koelput gegraven van ongeveer 2 meter diep. Jaja, life as a padvinder is hard. Het is niet het leukste onderdeel van het kamp, maar na een dag hard werken heb je dan ook wel een leefbare plek voor twee weken!

kampie1

De dagen daarna waren vooral heel relaxed. Wakker worden rond een uur of 10, ontbijten met z’n allen, omkleden, scènes opnemen (het thema van ons kamp was ‘Goede Sherpa’s, Stoute Sherpa’s’ en iedereen kreeg een typetje toegewezen met een boekwerk scripts. Na twee weken zouden we dus onze eigen mini-soap hebben gemaakt, haha), middageten, programma (een spel ofzoiets), hangen, avondeten, avondspel, kampvuur, kampvuur, nog meer kampvuur en dan rond een uur of 3/4 je bed inrollen :) En zo af en toe konden we zelfs nog douchen bij een sportclub een halfuur fietsen verderop (wat we onszelf al niet vrijwillig aandoen..)

kamp20129kampieee

We hebben ook twee dagen een hike gedaan. Het is de bedoeling dat je een tocht loopt, maar liften is natuurlijk veel sneller en leuker, haha. In het eerste dorpje (Lierop) was het moeilijk om een lift te krijgen maar toen we eenmaal in Helmond waren ging het makkelijker en waren we al snel in Eindhoven. Daar hebben we een slaapplaats gezocht voor 10 personen (haha, ja echt, dit was zó leuk om te doen) en we zijn toen beland in een studentenhuis. We waren ervanuit gegaan dat we op de grond moesten slapen, en dat hadden we ook niet erg gevonden, maar er waren heel veel lege bedden waar we in konden slapen, dus dat was natuurlijk helemaal goed! ‘s Avonds zijn we met alle meiden van scouting (met z’n 10’en dus) uiteten geweest in de stad en ‘s avonds hebben we samen met de studenten de clubs in Eindhoven onveilig gemaakt. Rond een uur of half 7 gingen we slapen, om om 9 uur weer wakker te worden en terug te liften naar het kampterrein.

kampie2kampie3

Verder zijn we in die twee weken ook nog met de begeleiding uit geweest in club Thomas (aanrader!), zijn we midden in de nacht gedropt, hebben we een poolparty gehad (de mannelijke padvinders hadden een zwembad met zitbank gegraven en een installatie gebouwd zodat het water verwarmd was – en warm was het zeker!), zijn we een dagje naar Bobbejaanland geweest (ik vind het klinken als Plopsaland, maar niets is minder waar), hebben we een geslaagde bonte avond gehad en hebben we eenmaal thuis in de stamkroeg in het dorp een goede kampafsluiting gehad! Als ik het nu zo uittyp klinkt het zo oppervlakkig, maar dit was met zekerheid het leukste kamp dat ik ooit heb meegemaakt (en ik heb er al véél op mijn lijstje staan, haha!) Door de gezellige groep was alles wat we deden al meteen leuk, ondanks het verschrikkelijk slechte weer dat we bijna twee weken lang hebben gehad!

kampiee2

1 opmerking :

 1. Beau wat schrijf je toch leuk! Als ik dit zo lees krijg ik ook weer zin om mijn oude blogje op te pakken!

  Wanneer ben je terug van vakantie?
  Whatsapp me meteen zodra je je nieuwe telefoon hebt! :)

  Jammer dat je niet ook hier bent!
  X!

  BeantwoordenVerwijderen