zaterdag 16 juni 2012

Obsessie: Florence + The Machine & Ellie Goulding

Want ja, een obsessie mag je het ondertussen best noemen. Al 4 weken lang luister ik non-stop naar de muziek van Florence + The Machine en ik luisterde dan ook écht niets anders meer. Haar muziek wordt omschreven als soul met een beetje indie, maar ik ben niet zo goed in muziekstijlen herkennen dus ik beschrijf het met de woorden ‘rustig’ en vooral heel erg ‘dromerig’. Ik luister het terwijl ik huiswerk maak en ook wanneer ik artikels schrijf komt die heerlijke muziek uit mijn boxen.
Als jullie Florence + The Machine (nog) niet kennen, kennen jullie dan misschien Ellie Goulding? Een paar jaar geleden werd ze bekend met ‘Starry Eyed’ en ik vond dat toen een heel leuk liedje. Maar geen hersencel die er toen aan dacht om meer muziek van haar te gaan luisteren. Pas een jaar of 3 later, nu dus, dacht ik er pas weer aan en ik ben meteen verkocht. Dat ik dit niet eerder heb ontdekt! Ik kan hier echt zo blij van worden, een nieuwe muziek ontdekking! Ik ben nu meteen al haar muziek aan het downloaden, haha.

2012-05-007

Florence en Ellie Goulding lijken zó erg op elkaar (op de haarkleur na): ze maken dezelfde soort muziek en zijn allebei héél fee-achtig en dromerig. Let maar eens op, ze hebben allebei heel vaak een soort glitterige en sprookjesachtige uitstraling. En wat ik in hun muziek ook zo leuk vind zijn de synthesizers en de meerstemmigheid. Ze zingen misschien wel alleen, maar wel met meerdere ‘opnames’ over elkaar.

Heb ik jullie al genoeg overtuigd om hun muziek maar eens te gaan luisteren, of moet ik nóg enthousiaster zijn?

Florence + The Machine–Never Let Me Go (de clip vind ik persoonlijk wel een beetje vies..)

Ellie Goulding–Starry Eyed

1 opmerking :

  1. Wist niet dat je ook ellie goulding luistert bonss! Is leuk he! X

    BeantwoordenVerwijderen