dinsdag 26 februari 2013

EEN KIJKJE IN MIJN KUNSTVAKBOEK

IMG_0712
Toen ik de eerste schooldag van de 4e de kunstvakles binnenliep, zag ik de lerares met een scheef hoofd naar me kijken: beau, wat doe jíj hier? Ik kan niet tekenen, geen mooie collages maken, beeldhouwen lukt me ook niet en houtskool is al helemaal een ramp. Maar ik kan wél goed fantaseren. Ideeën heb ik altijd wel, en vol hoop koos ik daarom voor het keuzevak kunstvak. Het eerste jaar hebben we van alles moeten hakken en schetsen, maar nee, dat is echt niks voor mij. Gelukkig krijgen we sinds dit jaar meer vrije opdrachten, waar ik dan weer een leuke draai aan kan geven. Vandaag laat ik jullie wat pagina’s in mijn logboek zien, waar we af en toe opdrachten in moeten plakken en in moeten evalueren. Zoals ik al zei ben ik niet zo getalenteerd als ik zou willen, en je ziet echt belachelijke dingen voorbij komen (vooral die stenen: tragisch) maar het leek me toch leuk om het een keer te laten zien!

IMG_0713
IMG_0714
Schetsen met diepte en schaduw. Hier heb ik zó lang op moeten oefenen.

IMG_0715IMG_0716
Mooie composities leggen is niet echt mijn ding, en met houtskool een stilleven schetsen eigenlijk ook niet..

IMG_0717
IMG_0718IMG_0721
‘maak een beeld met organische vormen, het mag niets voorstellen’ is moeilijker dan je denkt! Helaas, hier was ik ook geen kei (ha. ha.) in.

IMG_0722IMG_0723IMG_0724
Ah, een vrije opdracht! Now we’re talking! We moesten 3 (ik deed er lekker 4) persoonlijke werken maken die duidelijk bij elkaar hoorden. Zoals je ziet heb ik foto’s van mezelf gemaakt met alle verschillende gezichten die ik heb. Hier ben ik redelijk lang mee bezig geweest, want het is echt niet zomaar wat copy-paste in paint. Voor dit werk heb ik een mooi cijfer gehad (ik geloof zelfs dat ik het hoogste had van de hele klas) en de lerares wilde de uitgeprinte versies zelfs ophangen in de school. Vandaag de dag liggen ze nog steeds ingelijst en wel klaar om opgehangen te worden, maar ik geloof dat ik het niet zo’n fijn idee vind om zo in de school te hangen.. Via via hoorde ik overigens dat de lerares ze wel op elke open avond aan groep 8-ers laat zien.

IMG_0726IMG_0727IMG_0728
Bij deze opdracht moesten we 2 schilderijen maken met een of twee voorwerpen die beide geïnspireerd moesten zijn op een kunstenaar. De eerste is geïnspireerd op Magritte, en de tweede op Anselm Kiefer. De eerste was me iets te netjes werken, maar bij de tweede kon ik gelukkig lekker krassen en ik mocht zelfs pitjes en zand door de verf doen, omdat hij dat ook doet in zijn schilderijen. Ik had verwacht dat dit ook weer niks voor mij was, maar ik vond het heel leuk en het ging nog best goed ook.

4 opmerkingen :

  1. Wat tof om te zien! De zelfportretten zijn heel gaaf gelukt :D

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel leuk, maar echt niks voor mij zo'n vak, vind het al erg dat ckv verplicht is.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik wou dat wij dit konden doen op school! Ik heb tekenen en daarbij allemaal verplichte scheizn, examens enzo. Erg mooi hoor!

    BeantwoordenVerwijderen